2015-03-05 16:18:11• hírek • Prohardver.hu

2016-ban érkezik a Morpheus

A Sony még az elmúlt év tavaszán jelentette be, hogy rálépnek a virtuális valóság ösvényére.

A vállalat a saját fejlesztésű rendszerét Project Morpheus néven emlegeti, amely nem csak a hardver elkészítéséről, hanem a hozzá kapcsolódó szoftveres alapokról is szól. Utóbbira vonatkozóan számos információ érhető el.

A Sony az idei GDC-n bemutatta a Morpheus újabb változatát, ami örökölte a prototípus legfőbb tulajdonságait, de újítás, hogy 60 Hz helyett már 120 Hz-es képfrissítésre képes. Az is kiderült, hogy a Sony ezt a koncepciót azért tartotta eddig titokban, mert nem volt elég adat arról, hogy a PlayStation 4 képes lesz-e 120 képkocka/másodperces tempót kipréselni magából, így a prototípusnál inkább a kisebb értéket dobták be, legrosszabb esetben nem változik a specifikáció. Az új tesztek és a Morpheus eszközhöz készülő SDK fejlődését látva viszont reális elképzeléssé vált a 120 képkocka/másodperces tempó biztosítása, így frissítették a virtuális valósághoz tervezett szemüvegbe épített kijelzőt.

A Sony a virtuális valósághoz minimum 60 Hz-et követel, így a 120 Hz opcionális, de házon belül több stúdió is az utóbbi paramétert célozza majd. Lényegében tehát a Morpheus egy picit többet tud annál, amit az elmúlt évben beharangoztak, vagyis több lehetőségük lesz a fejlesztőknek.

A cikk folytatása a Prohardver.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: